Op de ledenvergadering van 19 februari proefden we onder leiding van voorzitter Louis negen eigen rode wijnen die de leden ter beoordeling hadden meegebracht. Zestien aanwezigen (7 leden, 7 bestuursleden en 2 vergezellende partners) beoordeelden zowel rode fruit- als druivenwijnen.

Het proefpanel mocht zijn oordeel uitspreken over een krieken- en kersenwijn bij de fruitwijnen en over enkele druivenwijnen gaande van Dornfelder, over Merlot en Cabernet Dorsa, tot Regent en een paar blends van meerdere druivensoorten. De oudste beoordeelde wijn was er eentje van 2013 en de meest recente droeg het jaartal 2018. De best beoordeelde fruitwijn, een kriekenwijn (2017) van Pierre Nivelle behaalde een gemiddelde van 76,9% en de meest geapprecieerde druivenwijn was een Merlot van onze gilde (2015) met een gemiddelde kwotatie van 88%.

Naar goede gewoonte konden de aanwezigen ook deze keer na de proeverij aanschuiven aan een buffet met lekkere kazen en fijne vleeswaren. Hierbij werd druk nagekaart over de gebruikte vinificatiemethode die bij de verschillende wijnen werd gebruikt en werden wetenswaardigheden daarover uitgewiseld.

Hieronder een compilatie van sfeerbeelden over deze geslaagde proefavond.