De voordelen van een punch? Je maakt deze op voorhand klaar in een grote bowl die je makkelijk kunt verplaatsen (naar buiten?) en het drankje kun je ook wat langer bewaren. En geef toe: zo’n mooie bowl met drank en fruit oogt gewoon ook heel erg gezellig. Zelf proberen? Onderstaande 6 recepten hebben wij getest én goedgekeurd.

FIERO PUNCH

Dit heb je nodig:

75 cl Martini Fiero – 50 cl veenbessensap – 25 cl ginger beer – 5 cl crème de cassis – 1 sinaasappel in schijfjes – 1 citroen in schijfjes – 1 appel in schijfjes – 50 cl veenbessensap – 25 cl ginger beer – 5 cl crème de cassis – 1 sinaasappel in schijfjes – 1 citroen in schijfjes – 1 appel in schijfjes

Zo maak je het:

Meng Martini Fiero, het veenbessensap, ginger beer en crème de cassis in een afzonderlijke kan. Vul een bowl met ijs, voeg de stukjes fruit toe en giet er vervolgens de drankenmix over. Even roeren en klaar.

PORT ROYAL PUNCH

Dit heb je nodig:

70 cl Bacardi Spiced Rum – 70 cl ananassap – 70 cl mangosap – 35 cl limonade – 10 cl grenadine – 1 sinaasappel in schijfjes – muntblaadjes

Zo maak je het:

Meng Bacardi Spiced, ananassap, mangosap, limonade en grenadine in een met ijs gevulde karaf. Voeg de schijfjes sinaasappel en muntblaadjes toe en roer even om en klaar.

BRAMBLE TEA

Dit heb je nodig:

35 cl Bombay Bramble gin – 35 cl thee van rode vruchten – 70 cl appel-kersensap- 70 cl ginger ale – basilicumblaadjes – blauwe bessen – aardbeien

Zo maak je het:

Meng Bombay Bramble, de thee, het appel-kersensap en ginger ale in een pot of kom. Vul een bowl met ijsblokjes en het fruit (in schijfjes of blokjes). Voeg vervolgens de drankenmix toe, enkele blaadjes basilicum en roer voorzichtig om.

GLÜHBRANTE (alcoholvrij)

Dit heb je nodig:

75 cl Martini Non-Alcoholic Vibrante – 75 cl rode druivensap – 3 kaneelstokjes – 3 steranijsjes – 3 kruidnagels

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een pan en laat 45 minuten op het vuur sudderen. Giet over in een theepot en serveer.

B-75

Dit heb je nodig:

40 cl Bombay Sapphire gin – 15 cl honing – 15 cl citroensap – 75 cl schuimwijn of champagne – 40 cl water – 1 sinaasappel in schijfjes – 1 citroen in schijfjes

Zo maak je het:

In een met ijs gevulde bowl of karaf, voeg Bombay Sapphire, honing, citroensap, schuimwijn en water toe. Doe er de schijfjes fruit bij en roer voorzichtig even om.

FLOREALE SOUP

Dit heb je nodig:

75 cl Martini Non-Alcoholic Floreale – 75 cl ginger ale – 75 cl alcoholvrije schuimwijn – 1 sinaasappel in schijfjes – 1 citroen in schijfjes – 1 stukje gember in schijfjes

Zo maak je het:

Meng de Martini Non-Alcoholic Floreale, ginger ale en schuimwijn in een afzonderlijke kom. Doe voldoende ijsblokjes in een typische karaf en voeg daaraan het fruit en vervolgens de mix toe. Roer voorzichtig 1 keer om en schenk uit in kristallen tumblers voor een extra feestelijk gevoel.

Succes, en cheers!

Bron: steps.be