Onder een prachtig september zonnetje verzamelden we op zaterdag 21 september met 20 leden in Café Schmedz op de Grote Markt, waar onze gids Rita Geyskens ons ophaalde voor een stadswandeling met als thema ‘Tussen pot en pint’. Na een korte uitleg over het Diesterse brouwverleden gingen we meteen al café de Biertempel binnen om van het lokale gerstenat proeven. Keuze te over: Diesterse Loterbol, Diesterse Beker, Sint-Jan, . . .

Via enkele vroegere brouwerijen in de Koning Albertstraat en de Verversgracht, kwamen we uit aan de Oude Demer, die recent weer werd opengelegd. Aan dit stemmige plein ligt café ’t Puur Genot, waar de wandeling werd afgesloten met een Diesters Gildebier. 

Geproefd in t’ Puur Genot

Het diner, dat we daarna voorgeschoteld kregen in restaurant In den Beiaard, overtrof alle verwachtingen. Dankjewel chef Stephan en je hele team.

Foto’s: Marie-José Janssens

Tekst: Paul Plastria