Vrijdagavond 15 maart kwamen vijf bestuursleden met hun partner en twee leden samen op de (foodparing)kookavond met Lipsebier. Onder leiding van Dominique werd er naar goede gewoonte een driegangenmenu klaargemaakt waarbij deze keer volgens de regels van foodparing, als rode draad een blond Lipsebier van een eerder brouwsel werd gebruikt.

Met een aperitief van het huis in de hand besprak Dominique vooraf de recepten en verklapte hij enkele interessante wetenswaardigheden over de verschillende ingrediënten. De weliswaar kleine groep werd verdeeld in enkele duo’s en trio’s. Iedereen ging aan de slag om onder het waakzame oog van de meester-kok, de groenten en het fruit voor te bereiden om ze nadien om te toveren tot een lekkere maaltijd. Als voorgerecht werden er na de kookkunsten van enkele ‘haantjes de voorste’  scampi’s op augustijnse wijze geserveerd. Duivelse couscous met chipolata- en merguezeworstjes was de tweede creatie en als dessert kon er genoten worden van carpaccio van ananas met kokosgeitenkaas. Uiteraard werd bij deze lekkere schotels een passend blond Lipsebiertje geschonken. En zoals het hoort, werd nadien met vereende krachten afgeruimd, afgewassen en de keuken en zaal netjes achtergelaten.