Hoewel bier nog niet even hoog op het schavotje staat als wijn, lust een derde van de vrouwen af en toe wel een lekker biertje. Dat blijkt uit een enquête bij duizend Belgische vrouwen in opdracht van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing). Misschien valt pils wat minder in de smaak, andere bieren doen het vaak wel goed. Jij krijgt vast vaker zin in een glas heerlijk gerstenat als je deze fijne weetjes leest.

Geen vrouwen, geen bier …

Het negatief imago van de bierdrinkende tantes komt regelrecht uit de 19de eeuw waar het ongepast was dat welopgevoede juffrouwen bier dronken. Daarvoor, in de middeleeuwen, slurpten dolle mina’s even veel bier als mannen. Logisch, want bier was zowat het enige drankje dat je kon drinken zonder ziek te worden. Bierbrouwen was gewoon een onderdeel van het huishouden en dat werd in die tijd door de echtgenotes gedaan. Het eerste bierrecept zou zelfs door een dame geschreven zijn.

Fruitbieren zijn (nog altijd) populair, maar …

Geef toe, pakweg 5 jaar geleden werden vrouwen met een flink glas Duvel voor hun neus dikwijls met een scheve blik bekeken. Nu spelen ze zelfs de hoofdrol in reclamespotjes voor zware bieren. Denk maar aan ‘Victoria’, een blond bier dat gezien het hoge alcoholpercentage niet voor watjes is.

Inderdaad, zware bieren worden nu wel gepromoot bij het vrouwelijk geslacht, waardoor ze stilletjes aan de fruitbieren van hun troon stoten.

Speciaalbieren zijn hip

Speciaalbieren van lokale brouwerijen worden steeds hipper en dat is niet alleen een trend bij mannen. Voor sommige madammen mag het alcoholpercentage gerust iets hoger zijn.

Wist je trouwens dat ‘La Trompeuse’, een stevig biertje van microbrouwerij ‘Jean Tout Seul’ een van de weinige Belgische bieren is die ook door een vrouw gebrouwen wordt?

Bier is gezond en maakt niet dik

Dat is logisch gezien het alleen maar uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Gerst, hop, water en gist zijn supergezond voor je lichaam. Bier kalmeert je zenuwen, het is goed voor je hart en bloedvaten en het zou de ziekte van Alzheimer afremmen.

Bier is an sich geen dikmaker want het caloriegehalte is in verhouding lager dan bij andere alcoholhoudende dranken. Het addertje is dat je al snel de neiging hebt om er meer van te drinken.

Sportieve dames hebben baat bij een biertje

Alcoholvrij bier is een prima isotone dorstlesser na een stevige work-out. De zoutconcentratie verschilt niet zo heel veel van ons eigen lichaamsvocht, waardoor ons lichaam het sneller opneemt dan gewoon water. De voedingsstoffen die in bier zitten geven je uitgeput lichaam een nieuwe boost. Bovendien is het veel goedkoper dan al die prijzige sportdrankjes.

Vrouwen prefereren een mooi glas

Geef toe, een glas op een fijn voetje past beter bij je trendy outfit en naaldhakken dan een pul. Een elegant wijnglas oogt chiquer, zodat je zonder schroom van je favoriete gouden drankje kunt genieten tijdens een galadinertje.

Proost ladies!

Bron: Vlaamsebrouwers.be