Bierbrouwer AB InBev heeft het alcoholpercentage van zijn Stella Artois in het Verenigd Koninkrijk verlaagd. Voortaan als men er een pintje drinkt is dat er eentje met een alcoholvolume van 4,6 procent in plaats van 4,8 procent. Tot groot ongenoegen van de Britse bierliefhebber.

Het verlagen van het alcoholpercentage heeft volgens de Belgische bierbrouwer te maken met de huidige evolutie in “gezondheids- en welzijn trends”. Het gaat om een vermindering van 0,2 procent gezien het alcoholgehalte in het Verenigd Koninkrijk in het verleden al eens verlaagd was naar 4,8 procent. De wijziging zal enkel van toepassing zijn in het Verenigd Koninkrijk. Bij ons bedraagt het percentage tot op heden nog altijd 5,2 procent. 

De beslissing kan in ieder geval weinig op weinig begrip rekenen in het Verenigd Koninkrijk. Menig bierliefhebber klaagt over de “flauwe en povere” smaak van hun nieuwe pils. Sommigen dachten zelfs Covid-19 te hebben, waarbij een van de eerste symptomen het verlies van reuk- en smaakzin is.

“Dezelfde Stella Artois-smaak”

Toch zou het bier nog exact dezelfde smaak hebben, zo verklaart Dorien Nijs van Stella Artois. “Het heeft nog steeds dezelfde volle smaak, zo is bevestigd tijdens strenge testen bij zowel consumenten als bij interne en externe bierexperten over de hele wereld. Het bier wordt nog steeds gebrouwen met dezelfde gist en hop.”

“We zijn trots dat we nu dezelfde Stella Artois-smaak kunnen leveren die mensen kennen en waarderen, maar met een alcoholpercentage van 4,6 procent”, zo besluit Nijs.

Bron: hln.be