Experimenteren met erg hoppige bieren is zeer populair tegenwoordig en uiteraard kan Stadsbrouwerij De Koninck niet achterblijven. De brouwmeester pimpte zijn geliefkoosde Bolleke en stak extra hop in de ‘hopgun’ tijdens het brouwen. “Het resultaat? Bolleke Hop, een speciaalbier met – hoe kan het ook anders – een hoppig aroma en bitter karakter.”

Het Bolleke is een Antwerps icoon en geliefd bij over de stads- en zelfs landsgrenzen. Het speciaalbier wordt nog steeds op traditionele wijze gebrouwen uit water, gist, zuivere mout en zuivere Saaz-Saaz hop. Het nieuwe Bolleke Hop is geïnspireerd op het populaire Bolleke, maar brouwmeester Sven Dekleermaeker gebruikte extra hop. Na de gisting, wanneer het bier koud is, voegt hij extra hop toe met de zogenoemde ‘hop gun’. “Terwijl het traditionele Bolleke een lichtbittere smaak heeft en verrast met een typische, moutige smaak, krijgt het Bolleke Hop dus een extra

Andere kleur

“Wie dacht dat we laatste maanden op onze lauweren zaten te rusten, is eraan voor de moeite”, zegt brouwmeester Dekleermaeker. “Er werd de afgelopen tijd heel wat geëxperimenteerd in onze brouwzaal. We haalden de hop gun boven – om hoppen te doseren of kruiden aan bier toe te voegen zoals in onze Lost in Spice – en gaven het Bolleke een extra dosis hop na de gisting. Omdat het bier niet gefilterd of gepasteuriseerd werd, kleurt het Bolleke Hop ook lichtjes anders dan zijn oudere broertje.”

Stadsgids Tanguy Ottomer zal het bier woensdagavond in de maandelijkse digitale toogklap in de brouwerij als eerste proeven. Bolleke Hop is enkel in de brouwerij zelf te verkrijgen. Net als alle bieren kan je het in een crowler, een blik van één liter, mee naar huis nemen. Brouwerijbezoeken vallen onder de museumregels en zijn momenteel ook mogelijk.

Bron: hln.be