Pannenkoekendeeg met bier? Het klinkt vreemd, maar het is heel erg lekker! Zeker als je ook nog stukjes appel aan het beslag toevoegt. Maar bier doet het ook goed in tempura- of oliebollenbeslag.
Vervang de helft van de melk of het water in het recept door bier. Durvers mogen gerust met de verhoudingen experimenteren. Je zult zien dat je baksels veel luchtiger zijn. En de smaak? Afhankelijk van het gerecht kan er een bitter zweempje in zitten, maar dat combineert heel goed met zoete gerechten. Probeer het maar eens!
- De bubbels en gist in bier maken je beslag op een natuurlijke wijze luchtiger. Spatel het bier heel voorzichtig onder je beslag en wees niet te kwistig zodat het bier niet overheerst.
- Bier geeft je beslag een subtiel smaakje mee. Afhankelijk van je bier is dat bitter tot lichtzoet en fruitig.
- Bier in je beslag is dubbel zo leuk als je hetzelfde biertje ook als begeleidende drank serveert. Vertel het niet (altijd) aan je tafelgenoten. Zouden ze het ontdekken?
Bron: libelle-lekker