Het Corona-bier van brouwerij InBev wordt niet meer in thuisland Mexico gebrouwen, maar wel in de Belgische vestiging in Jupille bij Luik. Dat bevestigt woordvoerster Karolien Cloots van AB InBev.

Grupo Modelo, een Mexicaanse dochter van AB InBev, stopt vanaf zondag noodgedwongen met het brouwen van alle bieren, waaronder het populaire Corona. De brouwerij volgt daarmee de aanbeveling van de Mexicaanse overheid, die de sector als een niet-essentiële activiteit beschouwt tijdens de coronacrisis. Maar AB InBev kan wel nog rekenen op de Belgische vestiging Jupille.

Tot een jaar geleden werd Corona alleen in Mexico gemaakt, maar vorig jaar begon de brouwreus het bier ook elders te maken. Ook in de brouwerij in Jupille bij Luik maakt AB InBev sinds vorig jaar Corona. Ook de Amerikaanse pils Budweiser wordt er sinds vorig jaar gebrouwen.

Het brouwen gebeurt volgens hetzelfde proces dat al negen decennia in Mexico wordt gebruikt, inclusief het gistingsproces en de opslag van dezelfde giststam die in Mexico wordt gebruikt.

Corona wordt uitgevoerd naar meer dan 125 landen. De vraag op de wereldmarkt blijft in sneltempo toenemen, met een constante groei de voorbije vier jaar.

Bron: hln.be