Ben je langzaamaan van een glas bier of wijn per avond naar twee of drie gegaan? Dan is het misschien een goed idee om een tijdje te stoppen met drinken. Zeker als je alcoholgebruik een negatieve invloed heeft op je werk en/of relaties. Stoppen met alcohol kan moeilijk zijn, maar de volgende bijwerkingen maken het de moeite waard:

Je zult beter slapen

Hoewel je van alcohol makkelijker in slaap valt, is de kwaliteit van je slaap daarna een stuk minder. Hoewel in slaap vallen misschien iets lastiger is, zul je zonder alcohol een stuk beter uitgerust wakker worden.

Je zult minder eten

Een onderzoek gepubliceerd in de American Journal of Clinical Nutrition heeft erop gewezen dat alcohol een van de grootste oorzaken is van overeten. Dit komt omdat we van alcohol gevoeliger worden voor prikkels zoals de geur en smaak van voedsel.

Je zult gewicht verliezen

Alcohol is een sluipmoordenaar wat extra calorieën betreft. Veel mannen consumeren zonder het door te hebben dagelijks rond de 400 calorieën extra door een gemiddelde hoeveelheid alcohol te drinken.

Door te stoppen met drinken zul je dan ook zonder al teveel moeite afvallen.

Je huid gaat er beter uitzien

Binnen een paar dagen na het stoppen met drinken zul je zien dat je huid er beter uit gaat zien. Dit komt omdat alcohol een diuretisch middel is, waardoor je meer urineert. Minder vocht in je lichaam zorgt voor een drogere huid, die er minder mooi uitziet dan een goed gehydrateerde huid.

Bron: msn lifestyle