We weten allemaal dat je beter niet op een lege maag kunt drinken omdat je dan nogal snel teut kunt worden. Maar wist je dat er nog andere, verrassende, redenen zijn dat je sneller dan gewoonlijk dronken wordt?

Je bent van tijdszone gewisseld

Als je na een lange vliegreis in een andere tijdszone landt raakt je interne klok en je metabolisme in de war. Als gevolg hiervan kan het gebeuren dat je lever minder goed alcohol kan verwerken waardoor je sneller dronken wordt.

Je bent verkouden

Met een verkoudheid onder de leden heb je een grotere kans dat je licht uitgedroogd bent. Hierdoor stijgt de concentratie van alcohol in je bloed sneller en komt de man met de hamer ook eerder langs.

Je bent niet naar de sportschool geweest

Spieren bevatten veel water, en alcohol wordt aangetrokken door water. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer alcohol het dus kan opnemen. Als je echter een tijdje niet meer naar de sportschool bent geweest zal je spiermassa zijn afgenomen en hoopt de alcohol zich op in je bloedsomloop met alle gevolgen van dien.

Je bent afgevallen

Hoe minder lichaamsgewicht je hebt, hoe minder alcohol je nodig hebt om dronken te worden. Dit is omdat er minder water in je lichaam zit als je bent afgevallen. Hierdoor bereik je sneller een concentratie alcohol waar je dubbel van gaat zien.

Je hebt slecht geslapen

Alcohol versterkt de gevoelens van vermoeidheid en slaperigheid na een zware nacht. Hierdoor zul je je sneller dronken voelen, ook al is de concentratie alcohol in je bloed van een niveau waar je normaal gesproken niet dronken van wordt.

Bron: Men’s Health