Hoewel we allen de perfecte pint willen drinken, is het tappen ervan minder makkelijk dan we denken. Bier tappen is een kunst die wat oefening vraagt. Ontdek hier hoe je in 4 stappen de perfecte pint leert tappen.

Stap 1: Poetsen en spoelen

  • Alles begint bij het bierglas. Dat moet brandschoon zijn. Kleine onzuiverheden of vet tasten de schuimkraag aan.
  • Is je glas schoon, spoel het dan in koud water voor je begint te tappen.

Stap 2: Laat het bier stromen en kantel je glas

  • Zet de tapkraan helemaal open in één vloeiende beweging.
  • Laat de eerste straal bier lopen.
  • Positioneer je glas schuin ten opzichte van de tapkraan.
  • Zorg dat het glas een hoek van 45 graden heeft en laat het bier in het glas stromen.
  • Ga met het glas langzaam naar beneden om een mooie schuimkraag te krijgen.

Stap 3: Tem de schuimkraag

  • Haast en spoed is soms goed. Eens het glas vol is, moet je snel zijn.
  • Haal de pint meteen vanonder de tapkraan zodat er geen bier meer in het glas kan nadruppelen.
  • In tegenstelling tot onze buren van over het kanaal houden wij Belgen van een mooie schuimkraag. Te veel is echter ook niet goed. Het schuim dat boven het glas uitsteekt haal je voorzichtig weg met een afschuimer.
  • Zorg ervoor dat je schuimkraag zo’n 3 centimeter of twee vingers dik is.

Stap 4: Dompel, overrompel en presenteer

  • Het bier tappen eindigt met een laatste reiniging van het glas.
  • Dompel het onder in koud water zodat het er fris en uitnodigend uitziet.
  • Zet het glas op tafel en draai het logo naar de drinker zodat deze fier kan zijn op ons bier.

Geniet!

Bron: lekker van bij ons