Duvel Barrel Aged is een uniek degustatiebier dat werd ontwikkeld met veel respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende twist. Het goudkleurige speciaalbier wordt negen maanden lang gerijpt in eikenhouten bourbonvaten. De vaten komen van gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleries: Four Roses Distillery, Woodford Reserve, Jack Daniels, Heaven Hill en George Dickel.

De vaten zijn nog doordrenkt met de originele Bourbon en dat zorgt voor een licht prikkelend Duvels mondgevoel met machtige toetsen van bourbon, vanille en karamel. Duvel Barrel Aged is een uniek degustatiebier van 11.5 % ALC met een sensationele smaak die heerlijk is in combinatie met rauwe of gerookte vis, sushi, gegrild of gerookt vlees, kazen, exotisch fruit en chocolade.
Duvel Barrel Aged staat voor verfijnd genieten, samen met vrienden en familie, en past perfect op het einde van een feestelijke maaltijd.

Duvel Barrel Aged werd bekroond met een Gouden Medaille op de World Beer Awards van 2017. Niet veel later volgde er al een tweede én derde reeks Duvel Barrel Aged. Ook dit najaar kan de bier, Duvel – en whisky lover opnieuw genieten van Duvel Barrel Aged.
Omdat de vraag zo enorm groot is, werden er voor de beperkte editie van 2019 meer dan 330 Amerikaanse bourbon vaten gevuld en komen er bijna 80.000 genummerde Duvel Barrel Aged flessen op de markt. De fles en de geschenkverpakking kregen voor dit eindejaar een nieuwe look.

Een bier dat gerijpt is tot perfectie verdient een speciale behandeling. Je schenkt Duvel Barrel Aged idealiter aan een temperatuur van 8°C. Het hemelse aroma komt het best tot z’n recht in het speciaal ontwikkelde degustatieglas dat je in de geschenkverpakking vindt. Een wijnglas, een tulpglas of een tumbler kunnen uiteraard ook gebruikt worden om Duvel Barrel Aged te degusteren.

Duvel Barrel Aged (11,5 % ALC), in genummerde 75cl fles, is hét verwengeschenk voor een Duvel lover, maar het is ook geschikt om te schenken bij een bijzonder moment onder fijnproevers en foodies.

KLEUR : visuele smaakevolutie van amber tot oker
AROMA : intense toffee, zweem van karamel, licht geroosterd, vanille, bourbon
SMAAK: zacht, fluwelig mondgevoel, toffee, warme bourbon gloed, een voorzichtig aanwezige aciditeit. Negen maanden aging. Complex Duvel degustatiebier. Een zeer lange afdronk.

Bron: bierflash.wordpress.com