Bier staat bekend als dikmaker. Dat is ook waarom de bolle buik vaak een bierbuik genoemd wordt. Vaak wordt een biertje vergeleken met een bruine boterham met kaas omdat ze bijna hetzelfde aantal calorieën bevatten. Een boterham met kaas bevat nog altijd iets meer, maar een biertje is niet bepaald bevorderlijk voor de slanke lijn.

Tegenwoordig wordt er steeds mee alcoholvrij bier gedronken, maar is dit ook beter voor de lijn? Ten eerste is alcoholvrij bier niet altijd volledig alcoholvrij. In Nederland mag het max 0,1 % alcohol bevatten.

Zo’n twee derde van de calorieën in een biertje komt uit de alcohol. Een alcoholvrij biertje bevat bijna de helft minder calorieën dan een gewoon biertje. Pas alleen wel op voor bieren waar smaakjes aan zijn toegevoegd. Radler is een populair soort. Hier is extra suiker aan toegevoegd en van de alcoholvrije bieren zitten hier de meeste calorieën in.

Gelukkig gaat de markt goed in op de huidige trend, we willen niet alleen minder alcohol, maar ook gezond zijn. Alcoholvrije specialbiertjes zijn over het algemeen minder calorierijk. De verschillende smaken worden namelijk niet bewerkstelligt door toegevoegde suikers, maar de manier waarop ze gebrouwen worden.

Bron: De Volkskrant