Op de ledenvergadering van 23 april werden er enkele bieren van picobrouwerij Perron uit Gellik (Lanaken) geproefd.

De brouwerij van Perron is niet groot, hij meet krap 20 vierkante meter. Een brouwsel levert ongeveer 125 liter bier op. Dat is voor brouwerijen klein te noemen, daarom is Perron een picobrouwerij.

Ondanks dat Jasper Dijkers – de man achter Perron Bieren – handmatig en in kleine hoeveelheden brouwt, is de brouwerij toch wel high-tech te noemen. Bijna alles is van inox. En het is er altijd heel netjes. Om de beperkte ruimte optimaal te gebruiken, staat de meeste apparatuur op wielen. Zo wordt de brouwerij tijdens de werkzaamheden steeds anders ingericht.

Perron brouwt sinds 1994 op kleine schaal bier. Hij experimenteert met – het kweken van – het brouwen met – eigen hop. Hij zoekt daarbij niet naar extreme bitterheid, maar vooral naar aromatische smaak. Perron probeert bieren te brouwen die bol staan van smaak. Hij is op zoek naar andere en nieuwe smaken. Hij gebruikt zijn hoptuin – en die uit Poperinge- als inspiratiebron. Perron gelooft in de toekomst en de kracht van de regionale kleinschaligheid.
Perron wil een kleine brouwerij zijn, die gegeerd wordt om de kwaliteit en variëteit die hij levert. Zijn bieren zullen worden aangemerkt als delicatessen. Perron wil eigenlijk ook enkel voorzien in de lokale markt.

Een zestiental leden en bestuursleden, sommigen vergezeld van hun partner, proefden enkele bijzondere bieren van deze picobrouwerij. Aan de hand van een PP-presentatie kregen zij meer informatie over en konden zij genieten van Perron Blond, Griffier, Belgian Hops Tripel en als afsluiter een Pieke Broodbier. Zoals de naam het laat vermoeden, wordt dit laatste bier gebrouwen met een flinke portie oud brood. Om de avond af te sluiten konden de deelnemers nog genieten van een lekkere schotel Luikse gehaktballetjes naar het recept van Christine. Iedereen sprak veel lof over deze lekkere bereiding. Uiteraard had zij als één van de ingrediënten gebruik gemaakt van een donker Lipsebier. We vroegen haar naar het juiste recept en zodra in ons bezit zetten wij het natuurlijk op deze website zodat iedereen thuis van deze lekkernij zou kunnen genieten.

Hieronder enkele sfeerbeelden van deze geslaagde ledenvergadering.