Op zaterdag 23 februari was het een drukte van jewelste in de brouwkelder van onze gilde.
Twaalf brouwers maakten zich nuttig bij het brouwen van meer dan 100 liter lekker gerstenat. Sommigen roerden in de brouwketel, anderen hielden de temperatuur bij het maischen in de gaten en nog anderen spoelden de nodige flessen waarin het blond en donker Lipsebier binnenkort na de lagering zal gebotteld worden.
De avond voordien werd in de brouwkelder alles reeds klaargezet zodat de brouwdag optimaal zou verlopen. Ook werd de mout geschroot die nodig was om blond en donker bier te brouwen. Zoals het hoort werden die avond nog het resultaat van eerdere brouwsels geproefd en lekker bevonden. Na het filteren van het brouwsel, mocht het bier in wording naar het gistingsvat waar het de aanwezige suikers zal omzetten in alcohol. Ook zal het hierbij zijn specifieke smaak en aroma verder ontwikkelen. Op 1 maart wordt het uitgegiste bier overgeheveld naar het lageringsvat en op 29 maart wordt het uiteindelijk gebotteld in flessen van 75 cl. Geïnteresseerden zijn uiteraard welkom om deze beide kelderactiviteiten vrijblijvend bij te wonen. Meer info daarover is terug te vinden in de eerdere uitnodiging voor deze brouwactiviteiten. Hieronder enkele sfeerbeelden van de voorbije brouwactiviteit.