De kelderactiviteit van vrijdag 2 maart werd wegens de slechte weersomstandigheden een paar dagen uitgesteld tot de maandag daarop. De bierbrouwers plaatsten die avond hun eerder gebrouwen bier in lagering om nadien nog even na te praten en te genieten van enkelen kelderresten bier en wijn.
Op vrijdag 16 maart konden de aanwezige leden zich culinair uitleven op de jaarlijkse ‘kookavond met wijn en bier’.
Onder leiding van gildelid Dominique werd er een lekkere driegangenmenu klaargemaakt. Er werd in kleine groepjes gewerkt. De ene groep toverde een lekker voorgerecht uit hun mouwen, een andere bereidde een gesmaakte hoofdschotel en een derde groep zorgde voor een lekker zoet nagerecht.Na een tijdje kokerellen werd er eerst geklonken op de gezellige avond met een aperitief van het huis op basis van amaretto, witte rum en ananassap. Dan werd er aangeschoven om te genieten van een geitenkaasje in rauwe ham met appelhoningballetjes, kippenkoteletjes met een witloofslaatje en aardappelen in de oven en als dessert een honingpanacotta met ananas.
En of het ons gesmaakt heeft!
Bedankt Dominique. Tot volgend jaar?

Vrijdag 23 maart bottelden de bierbrouwers Blonde en Donkere Lipse, terwijl de wijnmakers zorgden voor een ‘mise en bouteille dans les caves du château’ van zo’n 25 liter Johanniter.