Tijdens de kelderactiviteit van vrijdag 13 oktober hebben de biermakers de nieuwe schrootmolen in elkaar geknutseld. Nadien eerst manueel geschroot om tenslotte toch de boormachine ook een kans te geven. De wijnmakers hebben gistingsflessen verhuisd van de grote naar de kleine wijnkelder. Een kleine dame-jeanne Johanniter 2016 werd geheveld, geproefd en zeer goed bevonden. Dat beloofd voor de 140 l die we ervan hebben. Ook de appelwijn “Cuvée Leten”, een mengeling van allerhande appels, werd geproefd en erg gewaardeerd. Ook 60 liter in het vooruitzicht. De avond werd afgesloten met een gezellige babbel en het nodige nat om de kelen te smeren. Op de bierbrouwdag van zaterdag 14 oktober brouwde de vaste kern van bierbrouwers (een 12-tal leden en bestuursleden) een blond en een donker bier, samen zo’n 150 liter gerstenat. Nu enkel nog afwachten wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. We zien er naar uit.