Ook op de kelderactiviteit van 4 maart werd er hard gewerkt. Zeven bestuursleden, geholpen door drie leden staken de handen uit de mouwen om mout te schroten, bierflessen te reinigen en de wijnkelders verder te kuisen en ontsmetten.
‘s Anderendaags brouwden 5 leden onder leiding van drie bestuursleden zo’n 250 liter Lipse Blond.
Tijdens de kelderavond van 10 maart werden heel wat flessen leeggemaakt. Neen, niet alleen opgedronken (er moet nu eenmaal geproefd worden!), maar vooral leeggegoten naar een weekje weken om er de etiketten af te krijgen. Het was nodig om deze vele bierflessen aan de stock toe te voegen want er werd ook zo’n 200 liter bier overgeheveld dat binnenkort klaar is om te bottelen. De biermakers hebben hun werk gehad.
De wijnmakers proefden van de tweede DJ van de Merlot 2015 en (wat dacht je?) uiteraard goed bevonden om te bottelen. Zo’n 80 flessen staan klaar om bij de volgende kelderavond een etiket te krijgen.
Tekst en foto’s: Patrick