Op dinsdag 21 februari kwamen 7 leden en 7 bestuursleden samen voor het proeven en beoordelen van zelf gemaakte rode wijnen. Onder leiding van onze voorzitter beoordeelden we een 10-tal wijnen. Er werden zowel fruitwijn (krieken) als druivenwijn (Sangiovese, Merlot, Dornfelder, Boskoops Glorie…) aangeboden. De wijnen die het meest geapprecieerd werden waren de drie wijnen die ons lid Eddy De Neef vinifieerde van Italiaanse druiven. De Merlot 2015 van de gilde eindigde op een eervolle vierde plaats.

Na de degustatie vertelde Rudi ons meer over het’Zelf maken van winegums’. Na enkele experimenten kwam hij, zelf met vallen en opstaan, tot een lekker recept om deze zachte, zoete snoepjes, gemaakt van gelatine, gemengd met zoet-, kleur- en smaakstoffen of vruchtenconcentraten, zelf te fabriceren.
Naar goede gewoonte konden we op het einde van de avond nog genieten van een stevige boterham met beleg, die werd doorgespoeld met de geproefde wijntjes.