Tijdens de kelderactiviteit van 3 februari werd heel wat werk verzet. Bij de biermakers werd het reeds gebottelde bier naar zijn voorlaatste rustplaats in de bierkelder gebracht. Het grote en meest uitdagende werk was echter de vele (spijtig genoeg lege) champagneflessen die bijeen gesprokkeld waren voor later hergebruik, te ontdoen van etiketten. Een vijftal “krabbers” en “schuurders” konden uiteindelijk zo’n kleine honderd flessen klaarmaken om er later op het jaar een heerlijk gerstenat in ten bottelen.
Voor de wijnmakers stond een grote kuis op het programma. De voorste wijnkelder werd volledig opgeruimd, leeggemaakt en professioneel gepoetst. En zoals op foto te zien werd er getracht de fameuze scène van “Echo” na te spelen. Alleen ontbrak het muziekje van “Als ik eens 5 minuten tijd had”. Voorts werden de flessen Merlot 2015 voorzien van een etiket, klaar om uitgedeeld te worden.
Na het harde labeur kon er toch nog een drankje af.
Tekst en foto’s: Patrick