Op dinsdag 17 januari kwamen 17 leden samen voor het proeven en beoordelen van zelf gemaakte witte wijnen en roséwijnen.

Er werden een 15-tal wijnen aangeboden gaande van appelwijn, over aardbei/rabarberwijn, druiven- en perenwijn tot zelfs witte stekelbes-sen/bananenwijn.
We proefden niet alleen van de meegebrachte wijnen, maar beoordeelden ze ook aan de hand van het standaardformulier, opgesteld door onze voorzitter. De wijnen die door de aanwezigen het meest geapprecieerd werden waren appelwijnen van 2015 en 2016, trosbessen/bananenwijn en een Muller Thurgau van 2016. De Muller Thurgaudruif is een cultivar die in 1982 is ontwikkeld door de wetenschapper Hermann Müller uit het Zwitserse kanton Thurgau.
Voorafgaand aan de degustatie vertelde voorzitter Louis ons meer over ‘Uitdagingen bij het maken van witte wijn’. Hij vertelde ons hierbij over enkele veel voorkomende fouten zoals oxidatie, aroma-verlies, verkeerde zoet/zuurbalans, troebels en boxer. Sommige van die fouten kunnen zelfs leiden tot ongenietbare wijn.
Naar goede gewoonte konden we op het einde van deze ledenvergadering genieten van een stevige boterham met beleg, die werd doorgespoeld met een wijntje naar keuze van de degustatie.