• 250 gram pompoen, geschild, ontpit en in kleine blokjes
  • 200 gram kleine spruitjes
  • 2 sjalotjes, in kleine stukjes
  • 3 eetlepels verkruimelde walnoten
  • 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 1,5 dl groentebouillon
  • peper uit de molen en zout naar smaak

De harde onderkant van de kleine spruitjes afsnijden. Vervolgens beetgaar stomen of koken en af laten koelen. De olie in een wok verhitten en de kleine blokjes pompoen, afgekoelde kleine spruitjes en stukjes sjalot roerbakken. Al roerende de bouillon toevoegen, goed roeren en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Zo warm mogelijk over voorverwarmde (diepe) borden verdelen en met de verkruimelde walnoten bestrooien.
Drink er bij voorkeur een lekker glas Lipse Donker bij (liefst op keldertemperatuur). De volmondige smaak en het lichte zoetje van dit donkere bier passen goed bij de licht zoete smaak van de pompoen en het aangename lichte bittertje van de kleine spruitjes in combinatie met de verkruimelde walnoten.
Bij gebrek hieraan kan je er natuurlijk ook een ander ‘gewoon’ donker abdijbier bij schenken.
Laat het je smaken.