Boerenmarkt Veltem
Op zaterdag 1 oktober stond onze gilde met een info- en degustatiestand op de boerenmarkt in Veltem. Zoals duidelijk te merken is op de bijgevoegde foto was er grote belangstelling voor onze gilde, niettegenstaande de weergoden ons niet zo goed gezind waren.
 Appelpersdag – opzetten cider
Op zaterdag 8 oktober was het weer zover. Enkelen leden en bestuursleden verwerkten in de gildekelder hun appelen tot sap om er een lekker appelwijntje van te maken. Ook werd de theorie over het maken van cider in de praktijk omgezet. Benieuwd wat dat gaat worden.
Brabantse Tafel
Het was op zaterdag 22 oktober weer een drukke bedoening op onze jaarlijkse Kaas- en Wijnavond.
Reeds van in de voormiddag staken de bestuursleden hun handen uit de mouwen om er een geslaagde avond van te maken. Ook dit jaar was de belangstelling groot. Het
was nog geen 18 uur wanneer de eerste hongerigen zich al aanboden. De helpers hadden de ganse avond hun handen vol om de vele aanwezigen te verwennen met drank en spijs. Bedankt aan iedereen die van deze avond een succes maakte, zowel sympathisanten als helpers.

Brouwen Lipse Donker
Na het schroten, de avond voordien, waren de vaste brouwers met zijn ‘zessen’ present op zaterdag 29 oktober om een lekkere Lipse Donker te brouwen. Onze brouwmeester Paul had voordien reeds één en ander in de brouwzaal (uitzonderlijk de gildekelder) klaargezet, zodat het brouwen van een paar honderd liter gerstenat snel kon starten. Aanstaande vrijdag wordt dit brouwsel op lagering gezet.