Om 14 uur verzamelden 16 moedigen op de parking van het Bierbelevingscentrum De Kroon in Neerijse om onder een dreigende hemel de Doode Bemde te veroveren. In dit natuurgebied kan de Dijle vrij meanderen, zodat de voeten van de Leuvenaars droog blijven bij hevige regenval. Via de mooie dreef langs het Lindenhof, een paardenrusthuis, trokken we onder leiding van onze natuurgids Willy Stuyck de kletsnatte natuur in en maakten we kennis met de uitgebreide fauna: moerasspirea, weegbree, dagkoekoeksbloem, wilg, els, ……
Hiervoor moesten we heel wat hindernissen overwinnen, zoals spiegelgladde kasseien en enkeldiepe modderplassen, om nog te zwijgen van de ontelbare muggen die ons eindeloos bleven belagen. Het water stond zo hoog dat zelfs het aangelegde knuppelpad onder de waterlinie verdween en ons terugdwong naar de hoger gelegen dijk, waar Zwarte Jean, de tram van Tervuren naar Geldenaken, tot 1958 over reed.
Wegens deze omweg ontbrak ons jammer genoeg de tijd om de bevers te spotten die sinds een 15tal jaar opnieuw hun dammen bouwen aan de Dijle.
Na deze mooie wandeling kregen we van Freddy Delvaux, the big chief himself, een rondleiding in de oude en nieuwe brouwerij van het Biercentrum De Kroon. Doorspekt met verrassende anekdotes, vertelde hij ons meer over de toenmalige werking van de brouwinstallatie van de oude brouwerij. Ondertussen konden we natuurlijk ook genieten van een degustatie van de lekkere bieren. Freddy troonde ons eveneens mee naar de nieuwe brouwzaal waar de Super Kroon, de Delvaux en de Job, bestemd voor verbruik ter plaatse in het Brouwhuis, worden gebrouwen .
Op de bovenverdieping van het Brouwhuis werden we na de rondleiding vergast op een rijkelijk diner waarbij we uiteraard onze smaakpupillen verder lieten verwennen door de lekkere biertjes die ook verwerkt waren in de smakelijke gerechten.