Op donderdag 10 maart verzamelden zo’n 22 leden in de keuken van het Oud Gemeentehuis om er, o.l.v. ons lid Dominique, hun kookkunsten te demonstreren.
Vooraleer iedereen zich in groep-jes verdeelde en aan de slag ging vertelde Dominique ons wat we die avond zouden klaarmaken en wees hij ons op een aantal wetenswaardigheden waarmee we bij de bereiding moesten rekening houden.
Als voorgerecht stond er ’scampi op blonde wijze’ op de kaart: tijgergarnalen met een sausje op basis van selder,  Granny Smith, blond bier en room, op smaak gebracht met een weinig kerriepoeder en dragonblaadjes.
 
 
 

De hoofdschotel, ‘vleesbrood met kriekenhart, hertoginnenaardappelen en kriekenbiersaus’, zou een gerecht worden om duimen en vingers af te likken. Ook een lekker dessert kon uiteraard niet ontbreken. Hiervoor had Dominique ‘gemarineerde ananas met frisse muntsaus’ voorzien: schijven verse ananas aangebraden in een grillpan en nadien afgeblust met een marinade op basis van kriekenbier van de gilde, honing, kaneel en muntblaadjes. Daarbij nog een bolletje ijs, een blaadje munt en alles lichtjes besprenkeld met een muntsausje.
Vooraleer aan te schuiven aan tafel kregen we eerst nog een aperitief aangeboden op basis van gin, limoensap, rietsuiker, Gini en basilicum.
 
 
 

We vonden het fijn om te kunnen genieten van onze gezamelijke kookkunst.
Bedankt Dominique voor al het lekkers dat je ons liet klaarmaken.