Op de ledenvergadering van 19 mei maakten we kennis met enkele Spaanse wijnen.
Natasja Pattyn van wijninvoerder Espavino liet ons eerst een lekkere Cava proeven die werd gevinifieerd volgens de ’methode traditionelle en minimum 24 maanden ’sur lattes’ bleef.
We proefden ook nog 2 lekkere witte wijntjes (Valdelainos 2014 en La Val Albariño 2013).
De roséwijn 5 Rosas 2014 kwam verrassend over als een donker framboosrood wijntje met een fruitige aanzet in de neus.
Ook de rode wijnen die we proefden (Lahoz Tempranillo Roble 2012 en Menguante Garnache Selección) waren goed uitgebalanceerde wijnen met een zeer aangename afdronk.
De twee desertwijnen, de droge Manzanilla de SanLucar de Barrameda (15% vol.) en de amberkleurige Jerez (17% vol.) met een relatief hoog restsuikergehalte konden de aanwezigen eveneens bekoren.
Bedankt Natasja. Onze leden leerden op deze degustatie enkele lekkere Spaanse wijnen kennen en staken, door je deskundige uitleg, daarbij ook een aantal interessante wetenswaardigheden op in verband met de vinificatie van deze voortreffelijke
wijnen.
Foto: Patrick