De ledenvergadering van 11 maart, onder leiding van onze ‘leermeester koken’ Dominique, kon ditmaal rekenen op 20 koks in wording die er samen weer eens een supergezellige avond van maakten.
Tijdens het aperitief (mengeling van ons donker bier met schuimwijn) en hapjes gaf Dominique uitleg over het verloop van de avond. Nadien verdeelden de aanwezigen zich in drie groepjes en kon het echte werk beginnen.
Als voorgerecht stonden er noedels op de kaart. Gemengd met garnalen en vergezeld van een sausje van donker bier werd dit gerechtje klaargemaakt in een wok en afgewerkt met gehakte peterselie.
Als hoofdgerecht werd er Ardense forel met witte druifjes, groentensnippers en een sausje op basis van appelwijn, geserveerd met puree.
Het dessert was een geitenkaasje, gemengd met opgeklopte room en op smaak gebracht met kruidnoot. Bij dit alles werden uiteraard gilde( appel)wijn en -bieren geserveerd. Na deze lekkere driegangenmenu werd nog samen afgewassen en de keuken opgeruimd en gepoetst.
Tijdens de kelderactiviteit van 21 maart kwamen 12 leden de handen uit de mouwen steken om etiketten te plakken op de laatst gebrouwen bieren, de Lipse Blond en de Lipse Donker. De afgewerkte flessen werden nadien veilig opgeborgen in de bierkelder.
In de wijnkelder werd de kriekenwijn van 2011 en de appelwijn van 2012 overgeheveld. Hierbij gaf ons deskundig lid Louis de goede raad mee om de toe te dienen sulfiet eerst met wijn te vermengen alvorens deze in de gistingsfles te doen, om een langere heveldarm te gebruiken om beluchting te vermijden en om telkens bij iedere overheveling de sulfiettoevoeging goed te doseren.
Foto’s: Paul & tekst: Justin