Tijdens de kelderactiviteit van 7 februari werd er wijn van rode bessen gebotteld. Ook de Lipse Donkere, het veelbelovend biertje van de vorige brouwdag, werd gebotteld en kreeg zijn hergisting op fles. Nog een tijdje geduld en we kunnen ontdekken of deze donkere lekkernij aan onze verwachtingen voldoet.
Op de ledenvergadering van 18 februari werd oud-schepen van cultuur, Jo De Clercq door ons in de bloemetjes gezet voor de fijne samenwerking tijdens de vorige bestuursperiode. Onze voorzitter overhandigde hem een korf met enkele bieren en wijnen van onze gilde. Uit dank kreeg hij de oorkonde van erelid en werd hem gevraagd om peter te worden van onze gilde. Jo bedankte ons op zijn beurt voor de jarenlange samenwerking en aanvaarde het peterschap met ‘beide handen’.
Tijdens het verdere verloop van de avond stond een proefavond van rode wijnen van ‘eigen kweek’ op de agenda. We proefden en beoordeelden een tiental lekkere wijntjes, gaande van pruimen- tot kriekenwijn, om te eindigen met enkele druivenwijntjes, waarbij nog maar eens werd bevestigd dat de aangeboden wijnen van onze leden van hoge kwaliteit zijn. Vooral de krieken- en druivenwijn (Regent) van Paul Van Nieuwenhuizen en de kriekenwijn van Guy Somers werden als zeer lekker beoordeeld. Ook de pruimenwijn van Leon Clauwers werd bij de betere wijntjes geklasseerd en omschreven als een lekkere aperitiefwijn. Na de proeverij werden de leden verwend met een boterham met kaas en werd er nog gezellig nagepraat en informatie uitgewisseld over de aangeboden wijntjes.