Op 8 juni verzamelden 21 leden op de parking van AB Inbev, bij ons nog altijd beter gekend als Stella Artois. Ons bestuurslid Paul wachtte ons op om onder zijn deskundige leiding een kijkje te nemen achter de schermen van de productieafdeling van deze biergigant die deel uitmaakt van Anheuser-Busch Inbev. In België heeft AB Inbev naast hier in Leuven, ook nog brouwerijen in Hoegaarden, Jupille en Sint-Pieters-Leeuw, waar er samen meer dan 2500 medewerkers werken. In Leuven worden Stella Artois en Leffe gebrouwen. Het productieproces gebeurt daarbij volledig computergestuurd. Op het einde van de rondleiding werden we nog getrakteerd op enkele frisse, mooi getapte Stella’s.

 
 
 
 
 
 
Na dit brouwerijbezoek werden we verwacht in het Wagenhuis van het Kasteel van Horst waar we onze voeten onder tafel mochten schuiven om te genieten van een lekkere maaltijd.
‘s Namiddags brachten we nog een bezoek aan wijngoed Elzenbosch in Assent waar wijnbouwer Jos Boyen ons een rondleiding gaf in zijn wijngaard en we nadien konden proeven van een tweetal van zijn wijntjes.