Op de degustatieavond van 14 mei liet Glenn van Ad Fruendum Vino, ons elf lekkere wijntjes uit de Verenigde Staten proeven, waarbij hij ons telkens een aantal wetenswaardigheden vertelde over de wijnstreken en de producenten.
Een 20-tal leden waren present om deze ‘USA Country Specials’ te degusteren en beoordelen. Bij de witte wijnenproefden we een Diamond Collection Chardonnay van de Françis Coppola Winery, een Chardonnay/Viognier van de Hacienda Sonoma Country en twee wijntjes van Colombia Crest, nl. de Two Vines Sauvignon Blanc en de Heaven Hills Chardonnay. Deze witte wijntjes vielen voor de meeste aanwezigen goed mee, maar aangezien smaken en voorkeuren verschillen waren er voor elke wijn pro’s en contra’s te noteren.
Als rode wijnen liet Glenn ons kennismaken met de Director’s Cut Cabernet Sauvignon en de Diamond Collection Pinot Noir van Coppola, een Cabernet Sauvignon van de Hacienda Sonoma Country, een Artezin Zinfandel van Hess Collection en van Colombia Crest de Two Vines Shiraz en een Grand Estates Amitage. Ook bij deze rode wijnen kon gezegd worden dat zij allemaal goed tot zeer goed werden bevonden door de deelnemers aan deze proeverij. Ter volledigheid, de aangeboden wijnen situeerden zich in een prijsklasse gaande van 8,50 tot 16,50 euro.
Bedankt Glenn voor deze fijne proefavond, we degusteerden voortreffelijke -zelfs enkele voor ons onbekende – wijntjes.