Menu:
Rodenbachsoep
Verse pasta met echte Italiaanse bolognese
Sabayon van vruchtenwijn in jenever
RODENBACHSOEP (6 personen)
- 150 gr. gerookte spekreepjes
- 20 gr. vetstof
- 15 kleine verse zilveruitjes
- 250 gr. champignons
- 1 prei
- 2 takken selder
- 1 wortel
- 2 aardappelen
- 2 uien
- 1 flesje Rodenbachbier
- 2 l vleesbouillon
- tijm, laurier, peper en zout
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels gehakte bieslook
Pel de zilveruitjes en snijd de champignons in schijfjes.
Verhit de verfstof en bak de spekreepjes erin.
Voeg de zilveruitjes en de champignons toe en laat meestoven.
Reinig en kuis de overige groenten en snijd ze grof.
Haal de gestoofde groentjes en spek uit de vetstof en voeg de grofgesneden groenten er aan toe.
Voeg de bouillon en het Rodenbachbier toe.
Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
Pureer de soep en voeg de spekreepjes en de gestoofde champignons met zilveruitjes aan de soep toe.
Op smaak brengen met peper en zout.
Bestrooi met peterselie en bieslook.
VERSE PASTA MET ECHTE ITALIAANSE BOLOGNESE (5 pers.)
- 300 gr. bloem
- zout
- olijfolie
- 500 gr. gehakt
- 1 of 2 sjalotten
- peper, zout, spaghettikruiden
- kippenfond, kalfsfond
- een blikje tomatenconcentraat
- 1 blik tomatenblokjes
Gehakt aanbakken, goed bruinen.
Tomateren en singeren (beetje bloem aan toevoegen)
Uien aanbakken.
Gehakt en uien samenbrengen.
Bevochtigen met bouillon en kriekenwijn
Kruiden
Laten reduceren.
Afkruiden met peper en zout.
Een glad deeg maken van bloem, eieren, olie en een snuifje zout.
20 minuten laten rusten.
Opnieuw kneden.
Door de pastamachine halen.
Goed bloemen.
2 minuten in kokend water.
SABAYON VAN VRUCHTENWIJN IN JENEVER (4 pers.)
- 4 eieren – 2 eierschaaltjes
- witte vruchtenwijn
- 2 eierschaaltjes jenever
- 2 eierschaaltjes griessuiker
- 4 bolletjes vanille-ijs
- 4 blaadjes citroenmelisse
Doe de eieren, wijn, jenever en de suiker in een pan en klop dit op een zeer laag vuurtje of au bain-Marie tot een stevig schuimende massa.
Doe in vier glazen een bolletje ijs en overgiet met de sabayon.
Dien onmiddellijk op en garneer met citroenmelisse.