Op de kelderactiviteit van vrijdag 8 februari kwamen de bierbrouwers mout schroten en het materiaal klaarzetten voor de brouwdag van ‘s anderendaags.
Ook werkten zij verder aan een constructie om het vergistingsproces vlotter te laten verlopen. Natuurlijk werden er ondertussen ook enkele recent gebrouwen biertjes geproefd.
Tijdens de brouwdag op zaterdag 9 februari kwamen een 12-tal leden ongeveer 120 liter Delse Blonde brouwen. Om het mondgevoel van bier te leren ontdekken brouwden ze 2 biertjes met een langere rusttijd bij 63°C en 2 met een langere rusttijd bij 73°C. De gisting werd opgezet in drie vaten om uiteindelijk drie verschillende bieren te bekomen.
Enkele dagen later, op dinsdag 12 februari werd het brouwsel op lagering gezet en vrijdag 22 februari werd het bier tijdens de kelderactiviteit gebotteld met een hergisting op fles. Te proeven vanaf eind mei. Ook werd er die avond o.a. een lekkere roséwijn gebotteld (rabarber/rood fruit).