• 1 kg schoongemaakte varkenswangen
  • arachideolie
  • kruidentuiltje van 1 takje tijm, 1 laurierblad, 1 peterselie
  • 1 fijngesneden grote ui
  • 2 sneden peperkoek
  • 1 koffielepel mosterd
  • bruine fond of rundsbouillonblokje
  • 2 flesjes donker bier
  • 1 kg aardappelen van gelijke grote
  • peterselie
  • peper en zout

 
Spoel de wangen schoon, verwijder het vliesje en snij er het overtollige vet af. Verhit een scheut olie in een bakpan, kruid de wangen met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten op hoog vuur. Giet het overtollige vet af, blus de pan met wat bier en breng alles over naar een kookpot.
Verhit wat olie in de bakpan en bak de ui langzaam bruin. Blus af met het donker bier en voeg toe aan het vlees. Voeg de rest van het bier, het kruidentuiltje, de bruine fond of bouillonblokje en de peperkoek, ingesmeerd met mosterd, toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot de wangen gaar zijn. Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat mosterd.
Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar. Schik de varkenswangen en de aardappelen op de warme borden en versier met gehakte peterselie.
Laat het je smaken