Op zaterdag 10 november kwamen de bierbrouwers voor de eerste keer dit najaar samen om een ‘pittig blondje’ te brouwen. Ons nieuw lid Dieter was ook van de partij. De avond voordien werd de mout geschroot om ‘s anderendaags snel te kunnen starten. Tijdens de rustige momenten proefden we de Delse Donkere van het voorjaar. Rond 14 uur werd de wort in gisting gezet en zes dagen later ging het uitgegiste bier in lagering. Tijdens de laatste kelderactiviteit werd het brouwsel gebotteld en op een donkere (warme) plaats opgeslagen voor de nagisting op fles.
Over een drietal maanden kunnen we deze ‘Delse Blonde’ proeven, tenminste als we er zo lang kunnen afblijven.
Dinsdag 13 november kwamen een twintigtal leden samen op de proefavond van zelfgemaakte hooggradige wijnen.

De meeste aanwezigen hadden zelf één of meer van hun eigen ‘brouwsels’ meegebracht om door een deskundig panel te laten proeven en beoordelen. Er werd vooral notenport, maar ook likeur op basis van framboos, druif, peer, rode bes en zelfs citroen, ter degustatie aangeboden. Het niveau van de aangeboden wijnen lag zeer hoog. Het werd een gezellige proefavond waarop uiteindelijk, na wikken en wegen, een tweetal hooggradige wijnen als beste werden uitgekozen, nl. druivenlikeur van Louis en frambozenlikeur van Mil. Ook notenport van Pol en Leon werd gewaardeerd. Proficiat mannen.
Op de kelderactiviteit van vrijdag 23 november kwamen de wijnmakers etiketten plakken, rabarber persen en appelwijn hevelen. De bierbrouwers bottelden hun brouwsel van een paar weken geleden. Binnenkort, na de nagisting op fles weten we dan hoe lekker die ‘Delse Blonde’ zal zijn. Nog even geduld, het zal de moeite zijn!