• 1 kg varkensstoofvlees (spiering)
 • 2 grote uien (fijngesneden)
 • 2 wortels (fijngesneden)
 • 2 knoflookteentje (geperst)
 • 2 takjes verse tijm
 • 1 el gehakte verse peterselie om te garneren
 • 375 ml donker Abdijbier (mag natuurlijk ook ‘Delse Donkere’ zijn)
 • 50 gram boter
 • 250 gram champignons (in schijfjes gesneden)
 • 10 zilveruitjes (opgelegd in azijn)
 • 10 cl water
 • 2 cl honing
 • 100 gram rode paprika (in reepjes gesneden)
 • scheutje azijn
 • 1 kleine rode chilipeper (in zijn geheel)
 • zout en peper naar smaak

Bak het vlees in de boter bruin aan op een middelmatig vuur. Voeg ui, wortel, zilveruitjes en look toe en kruid met peper en zout. Blus met wat water en zet het vuur iets lager. Dek af met een deksel en stoof het geheel gedurende 5 minuten. Voeg op het einde de champignons toe en laat nog iets verder stoven.
Voeg honing, bier, een beetje water, een scheutje azijn, chilipeper, rode paprika en tijm toe. Dek af met een deksel, zet het vuur laag en laat heel zachtjes pruttelen tot het vocht tot de helft is ingekookt. Roer af en toe. Proef en voeg op het einde eventueel nog wat zout en peper toe voordat je het serveert. Garneer met wat gehakte peterselie.
Serveren: lekker met gekookte aardappelen of met rijst.