• 1 konijn
  • 1 ajuin 1 kleine pompoen
  • 1 ananas
  • 1 el gehakte verse peterselie voor de versiering
  • 2 blokjes groentebouillon opgelost in ½ liter warm water
  • 50 gram boter 2 kruidnagels
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier,…)
  • 3 dl witte porto of andere (zelfgemaakte?) likeurwijn
  • 1 cl honing
  • instant sausbinder
  • zout en peper naar smaak
  1. Snij ongeveer 750 gram vruchtvlees van de pompoen in stukjes. Prik de kruidnagel in de geschilde ajuin. Verwijder de harde kern uit de ananas en snij in blokjes;
  2. Laat in een stoofpot een deel van de boter smelten en bak het in stukken gesneden konijn langs alle kanten goudbruin. Haal het uit de pot en hou warm onder een stuk aluminiumfolie;
  3. Doe de rest van de boter in de stoofpot en bak er de stukken pompoen en ananas gedurende een drietal minuten in;
  4. Voeg er de stukken konijn bij, samen met de honing, de ajuin, de groentebouillon, de likeurwijn en het kruidentuiltje;
  5. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende een 50-tal minuten op een zacht vuur sudderen
  6. Verwijder 10 minuten voor het einde van de kooktijd de ui, kruid naar smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met de sausbinder.

Serveren: schik een stuk konijn op een bord, giet er wat saus over en versier met de peterselie. Lekker met aardappelpuree.