Neen, er kwamen geen Witse, Baantjer, CSI of andere flikkentoestanden aan te pas maar onze keldermeester Patrick deed maandag 23 augustus 2010 een onaangename ontdekking.
Een plastic pallet met daarop een dame-jeanne Jonagold 2009 was doorgebroken waarop de dame-jeanne tegen onze rabarber-aardbei 2009 is gebotst. Als bij wonder is de gekantelde dame-jeanne niet gebarsten maar de dame-jeanne met rabarber-aardbei kon de dreun niet aan en was kapot. Gelukkig stond deze in een kuip en die heeft de wijn alsnog opgevangen zodat onze kelder gevrijwaard bleef.
We hebben de Jonagold uit zijn benarde positie kunnen bevrijden maar de wijn uit de kapotte dame-jeanne was niet meer te redden. Uit veiligheidsoverwegingen (stukjes glas wegens glasbreuk) en vanwege oxidatie van de wijn belandde deze in de gootsteen.
Hieronder wat beeldmateriaal van het drama.
 
[URIS id=1240]