In de Nok van het gemeentehuis hielden we op 5 juni 2010 een academische zitting ter gelegenheid van ons 25 jarig bestaan.
Foto’s: Patrick Vandenhaute
Voorzitter Geert lichtte eerst toe hoe we het voorbije kwarteeuw geëvolueerd zijn.
Daarbij werden Jos, Justin, Patrick en Etienne in de kijker gezet voor hun jarenlange inzet voor de gilde. Ze ontvingen een kleine attentie die ze met hun wederhelft kunnen delen want zonder de steun van hun echtgenotes was hun werk nooit mogelijk geweest.
Cyriel Paesmans (Nationaal voorzitter van het VAW) was trots op ons jubileum en benadrukte dat opleiding van de lesgevers de belangrijkste pijler is. Het VAW zal er ook in de toekomst alles aan doen om de kennis van het wijnmaken en bierbrouwen via onze lesgevers bij de leden te brengen.
Willy Kuijpers (burgemeester Herent) blikte vooruit naar de toekomst en zei dat de gemeente onze vereniging steeds zal blijven steunen.
Jo De Clercq (schepen van oa. Cultuur Herent) merkte op dat hij altijd een warme ontvangst krijgt wanneer hij naar één van onze activiteiten kwam. Ook hij beklemtoonde het belang van onze vereniging binnen de gemeente.
Tot slot bracht Dr. Henri Vannoppen (historicus) een boeiende uiteenzetting over ‘Bieren, brouwerijen, jeneverstokerijen en limonades in de fusie Herent’. Door de eeuwen heen zagen we hoe brouwerijen opkwamen, verdwenen en weer aan een opmars begonnen al naargelang de socio-economische situatie van die tijd.
Achteraf werd er bij een eigen gebrouwde pint en zelfgemaakte wijn nagepraat.
 
[URIS id=1207]