• 4 konijnenbouten
  • 1 grote appel om te bakken
  • 1 eetlepel suiker
  • 30 gram boter
  • 1 middelgrote ajuin
  • 1 flesje kriekbier
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 1 vleesbouillonblokje
  • bindmiddel ( bv. Maïzena Express)
  • eventueel 10 cl kriekensap

Verhit de helft van de boter en kleur daarin de konijnenbouten, kruid met zout en peper. Voeg de in stukjes gesneden ajuin toe en laat kort meestoven, strijk de bouten in met de mosterd en overgiet met het kriekbier. Voeg het bouillonblokje toe, zet het deksel op de pan en laat een uur en een kwartier zacht stoven.
Duw het klokhuis uit de appel en snij de appel in plakjes, bak deze in de resterende boter en strooi er de suiker over, laat karamelliseren.
Laat de jus inkoken en voeg eventueel 10 cl kriekensap toe.
Giet door een zeefje en bindt met wat bindmiddel, breng op smaak met peper en zout.
Schik de bouten op warme borden, lepel er de jus over en garneer met de appeltjes.
Serveer met gekookte of gebakken aardappelen.
Laat het je smaken,
Jos