Vergezeld van prachtig weer en onder leiding van Jos La Rivière (broer van Justin) vatten we onze alternatieve Katarakt wandeling aan in Mettekoven.
We stappen langs velden met perelaars en appelbomen, magnifiek gedrapeerd met bloesem.
We passeren de Tjenneboom waar Jos ons het verhaal vertelt van Johanna of Anna Michiels, die hier levend verbrand zou zijn als slot van een twee jaar durend proces tegen deze “heks” uit Mettekoven. (info: http://users.pandora.be/vswg/html/tjenneboom.html)
We trekken verder naar de kapel van Helshoven. Deze kapel is toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, koningin van de Blije Vrede. Haar beeld werd tijdens het bezoek van paus Johannes Paulus II aan België in 1985 te Ieper gewijd. (info http://nl.wikipedia.org/wiki/Kapel_van_Helshoven )
Het plein/parking in Helshoven diende als locatie in ‘Katarakt’ voor de feesten.
Maar de dorstigen dienen gelaafd te worden en dus vallen we even verderop brasserie “De Kluizenaar” binnen.
Na een frisse pint gaan we terug richting Mettekoven.
Vandaar rijden we naar Brouwerij Kerkom (http://www.brouwerijkerkom.be ).
Eerst brengen we een bezoek aan de oude brouwerij en daarna wordt de innerlijke mens versterkt met een snee brood met pate, kaas of kop. En de Bink bruin/blond, Adelardus (Tripel) en Bloesembink wordt geproefd en beoordeeld. Onze eigen gildebrouwsels kunnen de vergelijking makkelijk doorstaan.
Eerst brengen we een bezoek aan de oude brouwerij en daarna wordt de innerlijke mens versterkt met een snee brood met pate, kaas of kop. En de Bink bruin/blond, Adelardus (Tripel) en Bloesembink wordt geproefd en beoordeeld. Onze eigen gildebrouwsels kunnen de vergelijking makkelijk doorstaan.
[URIS id=672]