• 750 g varkensstoofvlees;
  • 1/2 liter donker bier van de Lipsevallei of gewone donkere Trappist;
  • 3 uien, in ringen gesneden;
  • zout en peper;
  • 120 gram boter;
  • 1 snede brood;
  • 1 bouillonblokje;
  • 4 eetlepels mosterd;
  • 1 liter water;
  • 4 eetlepels bloem;
  • 1 kruidenbouquet, bestaande uit: takjes peterselie, takjes bladselderij, takje verse tijm en 1 klein laurierblad);
  • 1 eetlepel suiker.

Kruid het vlees met peper en zout.
Verhit de boter. Wacht tot het schuim op de boter begint weg te trekken en bak het stoofvlees hierin aan alle kanten lichtbruin.
Neem het vlees hierna uit de pan, verwijder de bakboter en strooi de bloem over het aangebraden vlees.
Blus de kookpan met het water om het bakbruin los te maken.
Doe het vlees opnieuw in de braadpan en overgiet nu de stoverij met het bier, voeg het bouillonblokje, de suiker, de uien en het kruidentuiltje toe.
Smeer de snede brood met de mosterd en leg op de stoverij.
Laat alles verder op een zacht vuurtje sudderen tot het vlees gaar is.
Lekker met wortelpuree.
Je kan deze stoverij ook opdienen met gekookte aardappelen, maar voeg dan bij de stoverij in stukken gesneden worteltjes bij.
Laat het je smaken
Jos